Altijd handig om te weten

Veelgestelde vragen

Succesvolle (eerste) kennismaking

Medewerkers zijn de sleutel tot succes! Het is daarom belangrijk dat we elkaar in een korte periode goed leren kennen om te kijken of er een match is. Je hebt ongetwijfeld vragen en wij ook voor jou! Deze beantwoordden we graag in een persoonlijke kennismaking, maar om het nog makkelijker te maken zetten we hieronder alvast enkele veelgestelde vragen (en antwoordden) op een rij.

Meer over Convident

Over werken bij Convident

We werken bij Convident met een enthousiast team van 12 medewerkers. Net zoals bij onze klanten hechten we veel waarde aan de relatie met onze medewerkers. Dit is terug te vinden in de vier kernwaarden van Convident. Hierdoor heerst er binnen Convident een informele sfeer en staan de deuren open. Zo kunnen onze medewerkers van de verschillende afdelingen nauw met elkaar samenwerken om een gebalanceerd product op te leveren. Daarnaast zorgen we er ook voor dat na werktijd er ruimte is om samen te ontspannen en leuke activiteiten te ondernemen. Zo dragen de bedrijfsuitjes en borrels op de vrijdagmiddag mee aan het Convident gevoel!

Tegenwoordig is het thuiswerken toegenomen door de coronacrisis. Thuiswerken kan ervoor zorgen dat de balans tussen werkleven en privéleven verstoord wordt. Een verstoorde work-life balance kan resulteren in dat je stress ervaart en niet meer lekker in je vel komt te zitten.

Bij Convident hechten we veel belang aan je work-life balance. We doen er alles aan om jou gezond en bevlogen, met een optimale work-life balance, je leven lang duurzaam inzetbaar te laten zijn. Zo is er altijd de mogelijkheid om te praten binnen Convident als je merkt dat je de balans verliest tussen werk- en privéleven. En kijken we vervolgens naar oplossingen om ervoor te zorgen dat jij weer lekker in je vel zit!

In de huidige situatie met COVID-19 wordt er veel vanuit huis gewerkt bij Convident. In de ‘normale’ situatie vinden wij het gezellig om collega’s te zien en spreken op kantoor. Als je de sfeer hebt geproefd, dan wil je dit zelf ook zeker niet missen! Het kan zijn dat het voor jou beter past om wel (deels) thuis te werken. In overleg is er veel mogelijk. We gaan met elkaar in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden. Hierbij houden we de work-life balance ook in het achterhoofd. Afhankelijk van je functie is het mogelijk om een laptop te ontvangen om vanuit huis te kunnen werken.

 

Het is natuurlijk altijd wennen op een nieuwe werkplek. Tijdens de eerste weken bij Convident is begeleiding altijd mogelijk wanneer gewenst. Maandagochtend starten we altijd met een wekelijks gesprek, waarin we bespreken wat de komende week op de planning staat. Gedurende de week werk je met collega’s aan mooie projecten. Soms is dit binnen de afdeling waar je actief bent. Daarnaast dien je regelmatig met collega’s van andere afdelingen samen te werken om maatwerk voor de klanten van Convident te realiseren. Met lekker weer wordt van het half uurtje pauze genoten vanaf ons balkon, en bij kouder weer zitten we binnen met elkaar te lunchen. Aan het eind van de week wordt op vrijdag de week afgesloten met een gezellige borrel. En komt het zo eens voor dat de ene collega de andere uitdaagt voor een beladen en spannend potje FIFA of Formule1.

Ja dat kan zeker!

We geven iedereen de ruimte om te groeien op professioneel en persoonlijk vlak. We investeren in jou, onder meer via trainingen/cursussen en KPI-gesprekken. Bij Convident geloven we erin dat verschillende medewerkers, verschillende trainingen of cursussen behoeven ten aanzien van hun persoonlijke ontwikkeling. Daarom hebben wij geen uitgestippeld traject van trainingen of cursussen, maar bieden wij maatwerk voor de betreffende medewerker. Wanneer een medeweker behoefte heeft aan een training of cursus kan in overleg dus altijd iets gepast geregeld worden. Een mooi voorbeeld is een online marketeer van ons die graag de ins en outs van Google Tag Manager wilde beheersen. Hij gaf dit aan en via een partner van ons kon een uitgebreide training worden gerealiseerd. Zo investeren we samen in een betere en duurzame toekomst. Bovendien zijn er heel wat doorgroeimogelijkheden binnen Convident, ook dit maakt deel uit van onze focus op duurzame inzetbaarheid.

Het sollicitatieproces

Leuk dat je wilt werken bij Convident! We zijn altijd op zoek naar gedreven trainees, starters en professionals. Solliciteren bij Convident is heel eenvoudig. We geven je onder iedere vacature de mogelijkheid om je contactgegevens in te vullen en je cv en motivatiebrief toe te voegen. Vervolgens kan je je sollicitatie indienen. Wil je liever eerst langskomen voor een kennismaking of een dagje meelopen? Dat kan zeker, we bespreken de opties graag met je! Kijk dus zeker voor passende informatie op de vacature pagina. Voor meer informatie over de specifieke vakgebieden binnen Convident kun je hier terecht.

Ja dat is zeker mogelijk! Probeer wel altijd eerst te kijken of je zo concreet mogelijk kan reageren op een openstaande vacature. Wanneer dit echt niet het geval is, neem je contact op met onze HR-specialist om te kijken of er een passende vacature beschikbaar is.

Je hebt je contactgegevens en je cv en motivatiebrief ingeleverd bij de sollicitatie. We snappen dat je nieuwsgierig bent naar de uitkomst van je sollicitatie, maar uiteraard willen wij iedereen gelijke kansen bieden. Daarom kun je bij Convident uiterlijk binnen 10 werkdagen na het versturen van je sollicitatie een reactie verwachten over (een eventueel vervolg van) de procedure. Mocht je in de tussentijd al vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met de HR manager die genoemd staat bij jouw vacature.

Na het verzenden van je sollicitatie ontvang je een bevestigingsmail op het ingevulde e-mailadres. Dit kan enkele minuten duren, maar schroom niet om ons te bellen wanneer de bevestigingsmail uitblijft.

Per vacature verschilt het hoeveel kandidaten erop reageren. De vacature staat open totdat wij een geschikte kandidaat hebben gevonden. Mochten wij meerdere kandidaten zoeken dan zal de vacature open blijven staan totdat wij alle posities ingevuld hebben en zijn wij dus erg nieuwsgierig naar jouw sollicitatie. We bekijken bij Convident alle kandidaten met dezelfde zorgvuldigheid.

De contactgegevens van de HR-specialist zijn onder de desbetreffende vacature vermeld.

Vervelend om te horen dat je het niet bent geworden. Maar er zijn zeker nog andere kansen of mogelijkheden. Solliciteren is een momentopname, het kan zeker dat de wegen tussen jou als sollicitant en Convident alsnog in een later stadium kruizen. Als je bent afgewezen voor de sollicitatie kan je er altijd een positievere draai aangeven door ons te vragen naar feedback. Wij staan graag voor je klaar om toe te lichten waarom je het niet bent geworden, zodat jij bij de volgende sollicitatie nog sterker in je schoenen staat.

Tips en tricks voor jouw sollicitatie

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op een sollicitatiegesprek. Zo zorg je ervoor dat je op de hoogte bent van relevante zaken én kom je erachter of Convident en de vacature bij jou past. Hieronder een aantal tips om jouw sollicitatiegesprek voor te bereiden:

  • Om een zo uitgebreid mogelijk beeld te krijgen van Convident dien je je te verdiepen in het bedrijf. Kijk bijvoorbeeld naast deze website ook op de algemene website. Hier is informatie te vinden over o.a. onze ambities, diensten, medewerkers en kernwaarden. Zo krijg je een compleet beeld van Convident, en heb je concrete voorbeelden paraat liggen om te koppelen aan jouw persoonlijkheden.
  • Verdiep je naast het bedrijf ook in de functie waarop je solliciteert. Met een uitgebreid beeld van de functie weet je wat er van je verwacht kan worden. Daarnaast kan het erg handig zijn om met iemand uit je omgeving die een vergelijkbare functie bekleed in gesprek te gaan. Vraag hem/haar naar de dagelijkse werkzaamheden binnen de functie of andere gerelateerde onderwerpen.
  • Zorg ervoor dat je van tevoren hebt nagedacht over je competenties en valkuilen. Tijdens je sollicitatiegesprek kan hiernaar gevraagd worden. Het komt sterk over wanneer je jouw competenties kan toelichten met concrete voorbeelden. Ditzelfde geldt voor je valkuilen. Een goede zelfreflectie kan zeer nuttig zijn, je kent je eigen ontwikkelpunten en weet wat je nog nodig hebt om deze verder te ontwikkelen.
  • Gedraag je tijdens het gesprek als jezelf en blijf eerlijk over de dingen die je noemt. Zoals hierboven genoemd, komt het sterk over wanneer jij kan vertellen over je competenties en valkuilen. Wees jezelf en een beetje gezonde spanning daarbij kan geen kwaad.
  • Bereid ook vragen voor die jij wilt stellen aan Convident tijdens het sollicitatiegesprek. Misschien is iets nog niet helemaal duidelijk voor jezelf of heb je een vraag over iets anders binnen Convident. Onthoudt dat een sollicitatiegesprek altijd twee kanten op werkt. Convident wil weten of jij bij het bedrijf past. En net zo belangrijk, jij wil weten of Convident bij jouw past.

Ieder sollicitatiegesprek is natuurlijk net wat anders. Bij Convident willen we er graag achter komen wat voor persoon jij bent. Hierdoor zullen verschillende onderwerpen aan bod komen. Zo kan je een paar persoonlijke vragen verwachten als; omschrijf jezelf als persoon of wat zijn jouw sterke- en ontwikkelpunten?

Daarnaast willen wij graag meer te weten komen over jouw werkervaring. Voorbeelden hiervan zijn; wat heb je voorheen gedaan als werk en/of op welke prestatie ben je erg trots en waarom? Maar ook jouw werkstijl en hoe je binnen een team werkt vinden wij erg interessant om te horen.

Bovendien kan je altijd vragen verwachten over de functie waarvoor je solliciteert. Lees je dus goed in en bedenk voor jezelf wat jou geschikt maakt voor deze functie en of er nog zaken zijn die je bijvoorbeeld moet leren voor de functie.

Als laatste kunnen praktische zaken kort behandeld worden, zoals hoeveel uur per week je wilt werken of andere handige zaken om even te bespreken.

Een sollicitatiegesprek is altijd twee kanten op. Het gesprek is ook zeker voor jou belangrijk om te kijken of de functie en Convident bij jou passen. Het kan dus goed van pas komen om vragen voor te bereiden die jij graag wilt stellen tijdens het gesprek.

Deze kunnen gaan over de verwachtingen richting jou. Bijvoorbeeld, wat wordt er van mij verwacht, wat is mijn rol in het geheel of hoe zien mijn dagelijkse werkzaamheden eruit?

Naast dat wij vragen hebben omtrent de functie richting jou, zal jij deze misschien ook voor ons hebben. Stel gerust vragen over wat de functie verder nog inhoudt of wat de uitdagingen binnen de functie zijn?

Als laatste kan je altijd de gesprekspartner vragen naar zijn ervaringen binnen Convident. Hij/zij kan jou alles vertellen over de cultuur binnen Convident of de sfeer op de verschillende afdelingen. Voorbeelden zijn; uit hoeveel personen bestaat de afdelingen, wat zijn de doelen van de afdelingen binnen Convident of wat zijn de ontwikkelingen in het algemeen binnen Convident?

We adviseren je om representatieve kleding aan te trekken waarin jij je comfortabel voelt.

Stage, leerwerkplek of bijbaan

Leuk dat je stage wilt lopen bij Convident! Op deze pagina kun je alles lezen over openstaande stages bij Convident. Deze omvatten meewerkstages en afstudeerstages op verschillende opleidingsniveaus. Zo bestaan er stages voor de web development afdeling, de online marketing afdeling en eventueel supportafdeling.

Convident geeft gedreven jong talent graag een kans. Als stagiair bij Convident word je gezien als volwaardig teamlid en help je dus binnen het team mee om doelen te behalen. Stagiairs lopen bij Convident gemiddeld 5/6 maanden mee. In deze periode leren zij veel van ons en leren wij weer van hen. Benieuwd naar de stage mogelijkheden? Bekijk dan onze stage vacatures!

Voor meer informatie omtrent specifieke vakgebieden binnen Convident kun je hier terecht. Op deze pagina zijn alle specifieke vakgebieden van Convident nader toegelicht. Zo krijg je een beter beeld van welke diensten onze verschillende afdelingen aanbieden. En misschien voel jij je gelijk aangetrokken tot een specifiek vakgebied?

Voor openstaande stages kan je hier klikken. Veel stagiairs zijn jou al voorgegaan en hebben hun reisverhaal gedeeld. Lees hier hun ervaring wat betreft de stageperiode bij Convident. Zij kunnen jou het beste vertellen hoe zijn hun periode hier hebben ervaren en wat ze allemaal meenemen na het afronden van hun stage.

Dit is zeker een mogelijkheid binnen Convident. Door middel van leerwerkplekken leert de desbetreffende persoon nieuwe dingen van Convident en ontwikkelt hij/zij zichzelf. Maar daarnaast kunnen wij ook veel van jou leren! In het verleden hebben wij meerdere werkervaringsplekken gehad en in de toekomst is dit nog steeds bespreekbaar. Solliciteer via de open sollicitatie vacature of neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Nee, wij bieden alleen werkplekken voor onze (vaste) medewerkers en stagiaires.

Arbeidsvoorwaarden en opleidingen

Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe collega’s. We staan voor iedereen open, maar zijn streng in ons selectiebeleid. Zo zorgen we ervoor dat we de juiste mensen aannemen die passen binnen de hechte bedrijfscultuur. Dit resulteert in een krachtig team dat er samen voor gaat, met z’n allen dragen we de Convident cultuur. Neem gerust de tijd om de openstaande vacatures door te lezen of solliciteer via ‘Open sollicitatie’.

Er zijn verschillende openstaande vacatures bij Convident. Bij iedere vacature is aangegeven welk werk- en denkniveau wordt verwacht op basis van het opleidingsniveau. Er is natuurlijk altijd de mogelijkheid om een ‘Open sollicitatie’ in te vullen, vermeld hierbij jouw opleidingsniveau.

Voldoe je niet aan de eisen in de openstaande vacatures en wil je wel solliciteren? Dat kan door te solliciteren via ‘Open sollicitatie’. Wij komen graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken!

Praktische zaken

Het kantoor van Convident ligt op loopafstand van de binnenstad van Groningen en het Noorderplantsoen. Met het openbaar vervoer is het goed te bereiken. Er stoppen bussen in de buurt en het station is 5 minuten fietsen. Met de auto is het ook zeer goed bereikbaar.

Het is bij Convident mogelijk om voor de deur te parkeren. Let op: dit is betaald parkeren. Op loopafstand zijn parkeerplaatsen waar je gratis kan parkeren. Voor de fietsers onder ons is er de gelegenheid om de fiets voor de deur in de daarvoor bestemde fietsenrekken te plaatsen.

Bij Convident zijn we deels thuis en deels op kantoor aanwezig. Hierbij houden we voldoende afstand, luchten we goed en zijn er desinfecterende middelen aanwezig. Er wordt per medewerker gekeken naar de situatie en naar wat passend is.

Normaal gesproken wel, maar gezien de huidige thuiswerksituatie ontvangen medewerkers geen standaard reiskostenvergoeding. Mocht een medewerker naar kantoor komen, dan kan dit gedeclareerd worden.

Convident biedt alle medewerkers 5 dagen extra verlof boven wettelijk verlof.

Voor vragen over websites, webshops of online marketing kun je hier terecht. Je kan kiezen om ons te bellen, het contactformulier in te vullen of gezellig langs te komen op kantoor. Contact met ons opnemen is altijd geheel vrijblijvend. We geven reactie en uitgebreide informatie binnen 1 werkdag.

Overig

Er zijn verschillende manieren om contact met ons op te nemen. Je kunt je vraag over een specifiek vakgebied rechtstreeks stellen aan onze HR-specialist. Als je vragen hebt over de vacatures, dan kun je direct contact opnemen met de contactpersoon die onderaan staat vermeld bij de vacature. Je kunt ons natuurlijk ook altijd mailen of bellen via de contact pagina.

© 2024 | Convident B.V.