Medewerkers Verhaal

Stagiair International Business and Languages

Louise van Dijk
International Business and Languages
Datum van publicatie: 5 januari 2022

Stage ervaring van Louise van Dijk

Benieuwd naar de stage ervaring van Louise van Dijk? Lees hier de bevindingen van Louise.

 

1: Hoe heb je de stage bij Convident ervaren (algemeen)?

Ik heb bij Convident mijn afstudeerstage gedaan voor de HBO opleiding International Business and Languages. In deze 5 maanden heb een erg leuke tijd gehad bij Convident. Dit kwam doordat de opdracht waaraan ik werkte (een bedrijfsplan voor het jaar 2025) interessant en uitdagend was, wat ervoor zorgde dat ik de organisatie goed leerde kennen. Daarnaast begeleidde ik een groep studenten van de Hanzehogeschool bij een export project dat ze uitvoerden voor Convident. Ik werkte door Corona vooral thuis en 1 keer per week op kantoor, maar dat werd zeker goedgemaakt door veel contact met collega’s via verschillende kanalen.

2: Ben je goed ontvangen door onze collega’s (werksfeer)?

Één van de dingen die ik zo prettig vond bij Convident was de open en informele werksfeer. Je wordt gelijk betrokken bij de communicatieprocessen en meegenomen in hun werkwijze. Iedereen staat ervoor open om je te helpen met dingen en er werd ook regelmatig een koffiemomentje ingepland voor de stagiairs. Dit zorgde ervoor dat ik me snel thuis voelde en daarbij had ik het gevoel dat mijn input gewaardeerd werd.

 

3: Zou je toekomstige stagiairs aanbevelen om bij Convident stage te lopen?

Ik zou toekomstige stagiairs zeker aanbevelen om stage te lopen bij Convident omdat er veel te leren valt. Ikzelf heb mijn afstudeerstage gedaan bij Convident, wat ervoor zorgde dat mijn studieperiode op een hele toffe manier werd afgesloten.

4: Welk cijfer geef je je stage bij Convident en waarom?

Ik geef mijn stage bij Convident een 9, omdat ik het als erg leuk en leerzaam heb ervaren. De communicatie verliep super goed en mede daardoor is er een mooi eindproduct ontstaan. Het enige wat soms lastig was, was in het begin het werken vanuit huis. Dit vergt veel planning en zorgt ervoor dat je je aan een zekere structuur moet houden. Maar dit was een kwestie van aanpassen!

5: Wat neem jij mee vanuit Convident naar het vervolg van je carrière?

Wat ik meeneem vanuit Convident naar het vervolg van mijn carrière is de kennis die ik op heb gedaan over het bedrijfsleven. Leren over interne processen heeft mij een beter idee gegeven van hoe alles werkt en wat functies inhouden. Dat zie je heel goed hoe veel dingen die je in je studie leert in de praktijk werken. Daarnaast heb ik door gesprekken te voeren met Rick meer geleerd over hoe ik het vinden van een geschikte werkgever moet aanpakken en welke functies er in het vervolg van mijn carriere goed bij mij zouden passen.

© 2024 | Convident B.V.