Medewerkers Verhaal

Stagiair Marketing & Communicatie

Laura Maes
Online marketing
Datum van publicatie: 1 december 2021

Stage ervaring van Laura Maes

Benieuwd naar de stage ervaring van Laura Maes? Lees hier de bevindingen van Laura.

1: Hoe heb je de stage bij Convident ervaren (algemeen)?

Tijdens een periode van 14 weken, deed ik mijn afstudeerstage en thesis voor mij schooltraject internationale stage en bachelorproef bij Convident. Dit voor de afstudeerrichting Internationaal Ondernemen onder de opleiding bedrijfsmanagement aan Arteveldehogeschool in Gent. Ik was heel blij toen Convident mij de kans gaf als internationale student om mijn stage hier te mogen verwezenlijken. Want Convident is een onderneming die studenten een ondersteunende en leerrijke stageperiode kan aanbieden. Dit heb ik ook effectief zo ervaren. Daarnaast hangt er ook een aangename sfeer door de eerder informele organisatiecultuur. Het is dus de perfecte plaats om jouw afstudeerstage te lopen!

 

2: Ben je goed ontvangen door onze collega’s (werksfeer)?

Zeker en vast, al vanaf het begin kreeg ik de optie om een dagje mee te lopen om met alles en iedereen kennis te maken. Zo had ik minder last van stress tijdens mijn eerste stagedag, omdat ik al enkele collega’s ontmoet had. Er hangt ook een goede werksfeer, wat het een aangename plaats maakt om stage te lopen. Het is ook geen enkel probleem wanneer je vragen hebt, want die zijn altijd meer dan welkom. Daarnaast wordt je ook goed ondersteund met je schoolwerk, zodat beiden een gunstig uitkomen verkrijgen.

 

3: Zou je toekomstige stagiairs aanbevelen om bij Convident stage te lopen?

Absoluut! Bij Convident wordt er naar jou geluisterd als stagiair en krijg je uitstekende begeleiding. Het is daarnaast ook fijn dat ik niet de enige student was die stage liep tijdens mijn stage periode bij Convident. Dat helpt wel met je comfortabel voelen omdat je leeftijdgenoten rond je hebt die in dezelfde fase van hun leven zitten. En ze zijn hierdoor ook heel goed afgestemd op stagiair(e)s en die taken die zij kunnen verrichten. Ze appreciëren dan ook wanneer je zelf enige input geeft over de taken waar je goed in bent en graag doet. Dit alles gaat samen met feedbackmomenten over het werk die jij verrichtte.

 

4: Welk cijfer geef je je stage bij Convident en waarom?

Ik zou mijn stage beoordelen met een 8/10. De reden hiervoor is dat er natuurlijk altijd verbeteringen mogelijk zijn, alhoewel ik ongelooflijk genoten heb van mijn stage bij Convident. Het was een leerrijke en nuttige ervaring binnen mijn studie en ze hebben mij ook goed ondersteund bij het afbakenen van mijn thesis. In het algemeen ben ik heel blij met hoe mijn stagperiode is verlopen. Het was ook fijn dat ik soms van thuis uit kon werken, zeker omdat ik redelijk lang naar Groningen moest reizen en dat duurde dagelijkse meestal 3 uur. Dus het was zeker en vast een pluspunt, wanneer ik mijn schoolwerk of stageopdrachten thuis kon doen.

5: Wat neem jij mee vanuit Convident naar het vervolg van je carrière?

Mijn stage periode heeft mij enig idee gegeven voor mijn professionele leven in de toekomst. Daarnaast heb ik ook veel bijgeleerd over online marketing en ook kennisgemaakt met nieuwe termen. Het was zeker en vast ook nuttig om het verschil tussen de Belgische en Nederlandse bedrijfsaanpak te zien. De cultuur- en taalverschillen hebben mij veel bijgeleerd en is een waardevolle toevoeging aan mijn werkervaring. Daarnaast heb ik een heleboel bijgeleerd over de online omgeving in het algemeen. En nog belangrijker, ik heb een heleboel over mezelf bijgeleerd!

© 2024 | Convident B.V.